31.08.2015

"Koyun" olmayan Koyun


Koyun, sürü psikolojisinin tipik örneği olarak itaatkar bir hayvandır. Bu yüzden dilimizde sorgulamayan, bir şeye körü körüne inanan insanlar için kullanılır. Fakat bu düzene isyan eden bir koyun çıktı. Yeni Zelanda'da bir çiftlikte yaşayan Shrek, günün birinde çiftlikten kaçarak dağda bir mağaraya sığındı. Sığındığı mağarada tam 6 yıl geçirdi. Bu süreçte saçı sakalı birbirine karışan Shrek, tam bir yabana dönüştü. 2004 yılında bulunan vahşi ruh ülkenin en meşhur karakteri oldu. Canlı yayında yünleri törenle kesildi. 2011'de öldüğünde 16 yaşındaydı. Geriye türlerine örnek olacak, onur dolu bir hikaye bıraktı. Seni selamlıyoruz, özgür ruh Shrek reyis...


28.08.2015

Türk Korku Filmi: "Baskın"


Türk Sineması'nın en zayıf halkasıdır korku türü. Genelde yabancı klasiklerden yapılan tuhaf uyarlamalar ya da yeni dönem çekilen sayısı üçü-beşi geçmeyen cin, deccal, şeytan, büyü temalı filmlerden başka örnek yoktur elimizde. Zaten son dönem çekilen bu tür filmler korkutmaktan ziyade insanı güldürmeye daha meyillidir. 

Öteki Sinema ekibinden genç sinemacı Can Evrenol’un ilk uzun metraj korku filmi Baskın fragmanı ile bütün bu kalıpları yıkacak gibi gözüküyor. Can Evrenol’un, 2013’te çektiği aynı isimli kısa filminden yola çıkarak uzun metraj haline getirdiği Baskın, beş polis arkadaşın bir gece yaşadıkları gizem ve kabus dolu olayları anlatıyor. Zaten Baskın’ın galası, Toronto Uluslararası Film Festivali’nin meşhur Midnight Madness seçkisinde Eylül ayında gerçekleşecek. Ardından Türkiye galası FilmEkimi kapsamında olacak.

Filmle ilgili olarak Toronto Midnight Madness’ın ana programcısı Colin Geddes şöyle diyor: “Özellikle Türkiye’den gelen bu filmden bahsetmek istiyorum; Baskın. Bizde ne zaman bir ülkeden ilk defa bir film gösterime seçilse bu çok özel bir durumdur, ama bu kez durum daha de farklı. Bu gerçekten cehenneme doğru adım adım kayan sert bir film. Seyirci nasıl gerilir, nasıl yavaşça korkunç bir atmosfere doğru ustaca taşınır diye ders almak istiyorsanız bu filmin son 10 dakikasına bekleriz.”


Morrissey’den ilk roman: List Of The Lost


Müzik tarihinin en nevi şahsına münhasır karakterlerinden biri olan Morrissey, iki yıl önce yazdığı, büyük tartışmalara ve önemli satış rakamlarına ulaşan otobiyografisinin ardından bu kez 'List Of The Lost' adlı romanıyla Eylül sonunda okurların karşısına çıkıyor. Penguin Books etiketiyle raflardaki yerini alacak romanın içeriği hakkında bir bilgi bulunmasa da sanatçının kanserle verdiği mücadele önemli bir referans olabilir.



Allah


Aslında, kimin iyi Müslüman olduğunu bilemeyiz. Hem bize ne? Dinciler, yurttaşlığı değil, baskıcı ve ikiyüzlü bir din kardeşliğini savundukları için göze çarpıyorlar. İslam'ı kalplerinde yaşatanları ayırt edemiyoruz. Kuran'da "Müminlerin, Allah anıldığı vakit kalpleri titrer" yazılıdır. (Enfal Suresi, 35.Ayet) Ben, Allah anılınca kalbi titreyen birilerine nerede rastladım biliyor musunuz? Duman konserinde. Kaan Tangöze "Çile Bülbülüm.. deyip susuyor ve 10 bin izleyici bir ağzından "Allah" diyordu. İşte o 10 bin kişinin sesindeki coşkuyu ıskalıyoruz. Sakal, cübbe, başörtüsü yok diye, içtenlikle "Allah!" diyenlerin inancını algılamıyoruz.

"Murat Menteş"

Denge


İnsɑn kendine özgü şekilde olɑğɑndışı bir yɑrɑtıktır. Ateşi keşfetti, şehirler inşɑ etti, muhteşem şiirler yɑzdı, dünyɑyɑ çeşitli yorumlɑr getirdi, mitolojik imgeler yɑrɑttı. Amɑ ɑynı zɑmɑndɑ hemcinslerine sɑvɑş ɑçmɑktɑn, çevresini yok etmek gibi yɑnılgılɑrɑ düşmekten bir türlü vɑzgeçmedi. Terɑzinin bir kefesine yüksek zihinsel meziyeti, öbür kefesine ɑptɑllığı koyduğunuzdɑ neredeyse dengede kɑlır..

"Umberto Eco"

27.08.2015

En çok kazanan 10 DJ


Forbes en çok kazananlar listesinde, yılın en çok kazanan DJ'leri açıkladı. Listenin bir numarası bu yılda değişmedi. Calvin Harris, 3 yıl üst üste dünyanın en çok kazanan DJ'i ünvanına sahip oldu. 31 yaşındaki Harris, 41.8 milyon poundluk servetiyle iştah kabartıyor. Açık söylemek gerekirse Calvin Harris'in ince ince işlenmiş ilk albümünü beğenirim. Ondan sonrası patates bence. Neyse diyerek listenin diğer isimlerine göz atalım.

1. Calvin Harris £41.8m
2. David Guetta £23.5m
3. Tiesto £22.8m
4. Skrillex £15.2m
5. Steve Aoki £15.2m
6. Avicii £12.1m
7. Kaskade £11.4m
8. Martin Garrix £10.8m
9.  Zedd £10.8m
10. Afrojack £10.2m

Düz bir hesapla Calvin Harris'in yıllık kazancı 190 milyon TL'yi geçiyor. Müziğin geldiği son nokya! Evet son yıllarda dans müziği ve elektronik müzik büyük bir yükseliş içinde. Ama diğer taraftan, müziğe yıllarını vermiş sanat emekçilerinin durumu ve 20'li yaşlardaki ergenlerin kazandığı tonlarca para. sanki bir yerlerde bir yanlış var. Benim için DJ, bir Larry Levan, bir Alexander Robotnick ve bir Giorgio Moroder'dir. Bu yıl Sziget 2015 Festivalindeydim. 95 ülkeden, yarım milyona yakın insanın katıldığı festivalde bu bahsettiğim durumu daha net olarak görebildim. İnsanlar DJ'lere ve onların yaptığı (Ne kadar üretmek denebilir buna?) müziğe tapıyorlar. Avicii'nin çıktığı akşam festival tarihinin katılım rekoru kırıldı. O gün tam 90 bin insan festival alanındaydı. Avicii kimdir peki? 1989 doğumlu Tim Bergling isimli İsveç'li bir genç. Yine Major Lazer ve kapanışı yapan Martin Garrix sahneleri çok kalabalıktı. Bir dönem kıyıda köşede müzik yapan bu insanlar artık büyük festivallerde headliner olarak çıkıyorlar. Yakın bir tarihte Glastonbury'de David Guetta'yı falan görürseniz şaşırmayın. Müzik artık bir sanatın ötesinde, büyük bir endüstri kolu. Ve büyük endüstrilerde para kazanmak için her yol mübahtır. Fakat bu elektronik müzik furyası gittikçe sığ, yavan, tatsız ve tuzsuz bir fast-food'a dönüşüyor. Son sözü büyük üstat Morrissey'e bırakalım. Morrissey yıllar öncesinde The Smiths döneminde  Panic şarkısında ne diyordu: 

Hang the DJ, Hang the DJ, Hang the DJ...


26.08.2015

Kapitalizm!


İnsanlar neden kölelikleri için sanki gerçek kurtuluşlarıymış gibi canla başla savaşıyor?

"Gilles Deleuze"


25.08.2015

Birbirinden Güzel 5 Cover Şarkı


Bugün biraz daha müzik diyerek, müzik tarihinde yer almış birbirinden güzel 5 Cover şarkısına doğru yol alıyoruz. Bu şarkılar kimi müzik otoriteleri tarafından orjinalinden daha güzel bulunmaya devam etmektedir.

Johnny Cash - 'Hurt'

Orjinali  Nine Inch Nails'ın 'Downward Spiral' albümünde yer alan bu şarkı Johnny Cash tarafından farklı bir evrene taşınmıştır. Ama çoğu fanatik Johnny Cash hayranı bu yorumu fazla Müslüm Gürses ayarında, ağlak bulup burun kıvırmaktadırlar. Şarkının klibi için ise söylenecek çok şey yok. Müzik tarihinin en güzel video kliplerinden biri.





Jeff Buckley - 'Hallelujah'

Bu büyüleyici eser ilk defa 1984 yılında büyük ozan Leonard Cohen tarafından okunmuştur. Yıllar içerisinde 200'den fazla coverı yapıldı. Elbette en unutulmazı Küçük Prens Jeff Buckley yorumuydu. Özetle bir yıldızda yaşayan bir çiçeği seviyorsanız, geceleyin yıldızlara bakmak hoştur ve geceleri gökyüzüne bakarsın. Herşeyin çok küçük olduğu gezegenimi gösteremem sana.. Belki böylesi daha iyi. Yıldızım senin için herhangi bir yıldız olsun. Böylece gökyüzündeki bütün yıldızlara bakmayı seveceksin...






Nirvana - 'The Man Who Sold the World'

Aslında bu listeye Nirvana tarafından cover'ı yapılan  'Where Did You Sleep Last Night?', 'Love Buzz' gibi şarkıların tamamı girebilir. Ama David Bowie'nin o muhteşem şarkısı Kurt Cobain'in sesinde ete kemiğe bürünüp canlanır. Ve sanırım dünya üzerinde en çok izlemeyi istediğim konserlerden biri de, bu şarkının söylendiği Unplugged Nirvana konseri olurdu.




Pet Shop Boys - 'Always On My Mind'

Bir Elvis  Presley şarkısının Pet Shop Boys tarafından mutasyana uğratılması. Ortaya çıkan sonuç ise nefes kesici. Sanırım Pet Shop Boys'un bugünlere gelmesinde bu cover'ın önemi çok büyük. 




The Clash - 'I Fought the Law'

Bu şarkı aslında tavşanın suyunun suyu misali. Green Day bu şarkıyı söylediğinde çoğu yerde The Clash cover'ı olarak geçer. Ama aslında The Clash'da bu şarkıyı 60'ların ünlü rock & roll gruplarından The Bobby Fuller Four'dan emanet almıştır. Her şekilde ortaya çıkan sonuç çok güzel. Ekmeksiz götür...


D.B Cooper


İnsanlık tarihinin en gizemli insanlarından biri D.B Cooper. Kendisi Amerika'nın çözülmemiş uçak kaçırma kahramanlarından biridir ( Evet bir çok insan onu hala kahraman olarak görmektedir.) Uçak biletindeki adı Dan Cooper'dır. Kendisine bir basın toplantısında yanlışlıkla D.B. Cooper denmiş ve devamında bu isim kullanılmıştır. 24 Kasım 1971'de Portland-Seattle seferini yapan uçağa binen Cooper, uçuş görevlisine üzerinde bomba olduğunu, 200.000 dolar nakit ve 4 paraşüt istediğini belirten bir not verir. Uçak Seattle'a indiğinde tüm istekleri karşılanır ve yolcular iner. Meksika'ya gitmek üzere tekrar havalandıklarında  uçakta sadece mürettebat ve Cooper vardır. Colombia nehri üzerindeyken Cooper paralarla beraber paraşütle atlar. Tümünün seri numaraları kaydedilmiş 20 dolarlık banknotlar teslim edilmiştir ve ağırlığı 10 kg. dır. O andan sonra olayla ilgili ulaşılan tek ipucu bir çocuğun nehir kıyısında bulduğu fidye olarak verilen paraya ait 5800 dolardır.  Bu esrarengiz kayboluş sonrasında  tüm araştırmalara rağmen Cooper bulunamamış ve gerçek kimliğine ulaşılamamıştır. O dönem için çakırdığı uçak Boeing 727'dir ve uçağın arka kapısını açarak aşağı atlar. İşin ilginç tarafı günümüzde bu uçakların uçuş sırasında arka kapılarının açılmasını engelleyen aparata Cooper isminin verilmiş olmasıdır. 

D.B Cooper, hakkında kitaplar yazılmış, filmler çekilmiştir. Prison Break, Breaking Bad gibi dizilerde tekrar ismi geçmiştir.


HAFTANIN MÜZİK HABERLERİ


The Dead Weather - I Feel Love (Every Million Miles)

Son yılların rock'n roll prensi Jack White ve karanlık arkadaşlarıyla kurmuş olduğu gizli örgütü The Dead Weather, 5 yıllık aranın ardından 25 Eylül'de 'Dodge and Burn' isimli yeni bir albüm çıkarıyor. Albümden bizleri selamlayan şarkı ise "I Feel Love (Every Million Miles)" ismini taşıyor.




Sexwitch - Helelyos

Bat For Lashes projesinden tanıdığımız dünya güzeli Natasha Khan, Sexwitch adını verdiği yeni projesiyle, dünyanın çeşitli bölgelerinden 70'li yıllarda çıkan saykodelik ve folk şarkıları cover'lıyor. Sexwitch'in 6 şarkılık ilk albümü Eylül sonunda piyasada olacak. Albümden karşımıza çıkan ilk şarkı ise İran kökenli Helelyos. Albümünde yer alacak diğer şarkılar ise şu şekilde:

- Ghoroobaa Ghashangan (Iran) 
- Ha Howa Ha Howa (Fas)
- Helelyos (Iran) 
- Kassidat El Hakka (Fas) 
- War In Peace (U.S.A) 
- Lam Plearn Kiew Bao (Tayland)




Metric – Fortunes

Kanadalı Metric indie rock camiasının saygın isimlerinden. 1998 yılından beri müzik piyasasında olan ekibimiz, 6. stüdyo albümünü 18 Eylül’de çıkarıyor. Albümden  'Fortunes' ismini taşıyan yeni bir şarkı daha yayınlandı.



Johnny Marr – Candidate 

Eski The Smiths gitaristi Johnny Marr için ne denebilir ki? Cayır cayır yanan gitar tonları. Büyüksün baba.


24.08.2015

Bir Ülke, Bir Ses: Small Feet


Bugün bir ülke, bir ses köşemizde bugün İsveç'e doğru uzanıyoruz. Grubumuz Small Feet, dream pop, indie folk sularında gezinen "From Far Enough Away Everything Sounds Like the Ocean" isimli ilk albümünü Ağustos ayının başında yayınladı.

ORHAN VELİ ŞARKILARI


O garip bir Orhan Veli'ydi. Kimi zaman beyaz kanatlı kuşların peşinde, çığlık çığlıya denize doğru koştu. Kimi zaman İstanbul'u dinledi gözleri kapalı, kimi zaman rakı şişesinde bir balık olmak istedi. Eskiler alıp yıldız yaptı. Hep içinde sonsuz bir sevinç, bağırmak istedi: Boş ver! İşte Orhan Veli'nin o unutulmaz şiirlerinden yapılmış şarkılar listesi:

- Edip Akbayram "Vesikali Yarim"

- 21.Peron "Anlatamıyorum"

- Alpay "Anlatamıyorum"

- Ezginin Günlüğü "Bakakalırım"

- Cem Karaca "Bedava Yaşıyoruz"

- Işığın Yansıması "Birdenbire"

- Yeni Türkü "Dalgacı Mahmut"

- Levent Yüksel "Dedikodu"

- Tını "Değil miydik"

- Ezginin Günlüğü "Hürriyete Doğru"

- Cem Karaca "İstanbul'u Dinliyorum" 

- Timur Selçuk "Pireli Şiir" 

- Zülfü Livaneli "Gün Olur"

Teşekkür


Evet hep açık gidip gelen ağzın içindi;
Gökyüzünün o huysuz maviliği içindi;
Elma kokan bir Türkçeyle konuştuğun içindi;
Ölümün sefil, kötü belleği içindi;
Her gün Pazar kurulan o sokaklar içindi;
Saçında uykusu kaçmış çiçekler ıslattığın içindi;
Çocuklar okuldan dönüyormuş gibi sesin içindi;

İşte bütün ama bütün bunlar için sana teşekkür derim.

"İlhan Berk" 

Mutlu Pazartesiler...

23.08.2015

Loser Şarkıları Vol.2


Görkemli kaybedenlerin kralı Sadri Alışık'ın dediği gibi; "Hayat demek ölümü beklemek demektir, az çok hepimiz denizi, yıldızları, ağaçları, işte falanları, filanları göreceğiz. Bir çok şeyin tadına bakacağız sonra da ister istemez gidiyorum elveda şarkısını söyleyeceğiz. Öyle ise gidenin de kalanın da gönlü hoş olsun." O zaman herkesin gönlü hoş olsun diyerek Loser Şarkıları serisinin ikincisine yol alalım. Hayat, müzik, aşk, şehirler, sokaklar, kadınlar, falanlar, filanlar....

- Ms. John Soda "Unsleeping"
- Arab Strap "I Still Miss You"
- Beck "Nobody's Fault But My Own"
- Turin Brakes "Feeling Oblivion"
- Radiohead "Where I End You Begin"
- Cat Power "Cross Bones Style"
- The Smiths "Still İll"
- Tom McRae "Boy With The Bubblegun"
- James "Shining"
- Doves "Friday's Dust"
- Bjork "Unravel"
- Siouxie and Morrissey "Interlude"
- Puressence "Every House On Every Street"
- Mum "Green Grass Of Tunnel"
- The Duritti Column "Missing Boy"
- Interpol "Leif Erikson"
- Mogwai "Hunted By Freaks"
- Interpol "Hands Away"
- Tindersticks "Can Our Love"
- Cocteau Twins "Serpentskirt"
- The Cure "Homesick"
- Orhan Atasoy "Gemiler"


Ama Sarhoş Olun


Hep sarhoş olmalı. Her şey bunda; tek sorun bu. Omuzlarınızı ezen, sizi toprağa doğru çeken Zaman’ın korkunç ağırlığını duymamak için durmamacasına sarhoş olmalısınız.

Ama neyle? ...

Şarapla, şiirle ya da erdemle, nasıl isterseniz.

Ama sarhoş olun...

Ve bazı bazı, bir sarayın basamakları, bir hendeğin yeşil otları üstünde, odanızın donuk yalnızlığı içinde, sarhoşluğunuz azalmış ya da büsbütün geçmiş bir durumda uyanırsanız, sorun, yele, dalgaya, yıldıza, kuşa, saate sorun, her kaçan şeye, inleyen, yuvarlanan, şakıyan, konuşan her şeye sorun; “Saat kaç?” deyin. Yel, dalga, yıldız, kuş, saat hemen verecektir yanıtı size: “Sarhoş olma saatidir! Zamanın inim inim inletilen köleleri olmamak için sarhoş olun durmamacasına!.. Şarapla, şiirle ya da erdemle, nasıl isterseniz...

"Charles Baudelaire"


21.08.2015

Beirut - Gibraltar


Günün müzik haberi Zach Condon ve saz arkadaşlarından. 11 Eylül'de yayınlanacak yeni albüm "No No No"nun müjdesini daha önce vermiştik. İşte o albümden yeni bir video daha paylaşıldı. Afiyet olsun.



Bir Ülke, Bir Ses: Kulna Sawa


Bir ülke, bir ses köşemizde bugün Suriye'ye doğru uzanıyoruz. Savaşın kahrettiği bir ülkenin barış zamanlarından kalma mutluluk resmi. Grubun ismi 'Kulna Sawa' Arabça'da "Hepimiz Birlikteyiz" anlamına geliyor. Son olarak grupta klarnet çalan Kinan Azmeh'in Aynur Doğan'la ortak çalışmalara imza attığını hatırlatalım. Ne diyelim umuda tohum ekerek, dünyadaki tüm savaş baronlarının gebermesi dileğiyle....


Buzdan Hayaller


Bugün hayata dair fotoğraf karelerinin arkasındaki ismimiz Richard Johson. Bu sıcak yaz günlerinde kış mevsimine özlem duyanlar için, sanatçının Kanada'da çektiği ve 'Ice Huts' ismini vermiş olduğu fotoğraf serisi. O yöreye özgü şirin ve sıcak balıkçı kulübeleri.










19.08.2015

Bir Ülke, Bir Ses: Montevideo



Bir ülke, bir ses köşemizde bugün Belçika'ya doğru uzanıyoruz.


Seapony – A Vision


Bugün ne dinleyelim? diye kara kara düşünenler için güzel bir albüm önerisi. Seattle kökenli Seapony 2010 yılında "Dreaming" isimli ilk single'larını yayınlamıştı. 2011'de Sub Pop plak şirketinden yayınlanan debut albüm "Go With Me" ve 2012 tarihli 'Falling' albümü sonrası yeni albüm 'A Vision' Temmuz sonunda yayınlandı. Grubun kadın solisti Jen Weidl'in buğulu sesi eşliğinde sıcak kumlardan, serin sulara tek yön gidiş bileti.


Neon Indian - Slumlord


Bu sonbahar müzikal açıdan çok sıcak geçecek. Birbiri ardına yeni albüm haberleri geliyor. İşte yeni albüm çıkaracak o isimlerden biri de Neon Indian. 16 Ekim'de çıkacak albüm VEGA INTL. Night School ismini taşıyor. Albümden daha önce kıpır kıpır Annie şarkısı paylaşılmıştı. Yine aynı tonda sıcak ritimlere sahip 'Slumlord' isimli yeni bir single geldi. Afiyet olsun...


New Order - Restless


Günün şarkısı, yeni albüm çıkaracak eski dostlardan geliyor. New Order 25 Eylül’de 'Music Complete' isimli bir albüm çıkarıyor. Fakat bu albümde grubun çekirdek kadrosunda yer almış Peter Hook bulunmuyor. Albümde misafir sanatçı kontenjanında ise La Roux, Brandon Flowers ve Iggy Pop gibi isimler bulunuyor. Ian Curtis'in kendini asmadan önce son olarak Iggy Pop'un 'The Idiot' albümünü dinlemiş olması büyük bir ironi olsa gerek. Albümden geçen ay sunulan Restless şarkısının artık bir videosu var.


7.08.2015

Korece Saatleri Ayarlama Enstitüsü


Hepimiz ömrümüzün kısalığından şikâyet ederiz; fakat gün denen şeyi bir an evvel ve farkına varmadan harcamak için neler yapmayız?

"Saatleri Ayarlama Enstitüsü" 
  
Kuzey Kore, saatleri standart saat diliminin 30 dakika gerisine alarak kendi zaman dilimini oluşturacağını açıkladı.

6 Ağustos


Müdür Hiroshi Matsumoto, o 5, ben 8 yaşımdayken Hiroşima’ya atılan atom bombasının yarattığı felâketten sağ kurtulmuştu. Bomba atıldığında okul tatildi ve o da futbol oynuyordu. Topu sahanın sonundaki bir hendekten çıkarmak için koşmuştu. Eğilip topu almıştı. Bir parlaklık ve rüzgâr hissetmişti. Doğrulduğunda yaşadığı şehir gitmişti. Bir çölde yapayalnız kalmıştı. Sadece orada burada dans eden toz bulutları vardı.

"Kurt Vonnegut"

Sam Amca'nın 6 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya attığı ilk atom bombasının adı Little Boy, 3 gün sonra Nagazaki'ye atılan diğer bombanın ismi adı ise Fat Man'di. Pilot Paul Tibbet yönetimindeki B-29 Superfortress model bombardıman uçağının ismi ise "Enola Gay" idi.



6.08.2015

İşgal Altındaki Zevkler


Bugün hayata dair fotoğraf karelerinin arkasındaki ismimiz Ürdün doğumlu Tanya Habjouqa. Sanatçının Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs’te çektiği fotoğraflardan oluşan bol ödüllü serisi 'Occupied Pleasures' (İşgal Altındaki Zevkler) ismini taşıyor. Sanatçı hakkında daha fazla bilgi için sizi şöyle alalım.








4.08.2015

Pati'nin Rüyası


Pati'nin Rüyası, felçli sokak hayvanlarına yardım amacıyla bir araya gelen on gönüllü müzisyenin başlattığı bir sosyal sorumluluk projesi. Haziran ayından bu yana devam eden çalışmalar sonucunda hazırlanan albüm 1 Ağustos'da çıktı. Satışından elde edilecek gelirin felçli sokak hayvanlarına bırakılacağı albümde rock, rap, caz, elektronik gibi farklı türler ortak bir amaç için buluşmuş. Albümde; Mert Tunçmakas, Cudi Genç, Ediz Hafızoğlu, Ceylan Ertem, Elif Çağlar Muslu, Katip Çelebi, Gömlek, Öykü Karadağ, Fırat Deniz Haznedaroğlu, Melike Beşli gibi isimler yer alıyor.

Albüme dair tüm detayları @patininruyasi isimli Twitter, patininruyasi_ isimli Instagram hesabından da takip edebilirsiniz.



3.08.2015

Binboğalar Efsanesi


Bu gece beş mayısı altı Mayısa bağlayan gecedir. Bu gece denizlerin ermişi İlyas’la karaların ermişi Hızır buluşacaklar. Dünya kurulduğundan bu yana bu iki ermiş her yıl, yılın bu gecesinde buluşurlar. Eğer bir gün buluşmayacak olsalar denizler deniz, topraklar toprak olmaktan çıkar. Denizler dalgalanmaz, ışıklanmaz, balıklanmaz, renklenmez, kururlar. Topraklar çiçeklenmez, kuşlar, arılar uçmaz, ekinler yeşermez, sular akmaz, yağmurlar yağmaz, kadınlar, kısraklar, kurtlar, kuşlar, börtü böcek, tekmil yaratık doğurmaz . Eğer onlar buluşamazlarsa. Kıyametin habercileri Hızırla İlyas olacaktır.

"Yaşar Kemal" 

Game of Thrones ne zaman bitiyor?


Game of Thrones ne zaman bitecek? Efsane dizinin yapımcı şirketi HBO'nun başkanı Michael Lombardo, konuyla ilgili yaptığı açıklamada dizinin senaristleri David Benioff ve Dan Weiss'in Game of Thrones'u 8 sezonda tamamlamayı planladıklarını belirtti. Bu açıklamaya göre, dizi 2018'de ekranlara veda edecek.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...