30.12.2010

2010 Yılı Azınlık Raporu


2010 yılı kişisel olarak ağır yıkımlar ve derin iç hesaplaşmalarla geçen bir yıl oldu benim için. Bu yüzden olsa gerek bu sene iç burkucu ve hüzünlü seslerin peşinden koşmayı tercih ettim diyebilirim. The National grubunun Hight Violet albümü benim için yılın en iyisiydi. Hight Violet albümü adeta bu buhranlı delikanlıları ortalamanın üstü bir indie-rock grubu kimliğinden sıyrılıp devler ligine terfi ettiren bir manifesto gibiydi. Apartman daireleri arasına sıkışmış şehirli yabancılaşmış insanların hikayelerini dinlerken kendimi o bireylerden biri gibi görüyordum ne zaman Hight Violet şarkıları arasında gezinirken.
Herhangi bir sıralama yapmadan dikkat çeken diğer albümlerin listesi ise şu şekilde;

- Beach Hose " Teen Dream"
- Arcade Fire - The Suburbs
- Cocorosie - Grey Oceans
- Deerhunter - Halcyon Digest
- Blonde Redhead - Penny Sparkle
- Belle And Sebastian - Write About Love
- The Radio Dept.- Clinging To A Scheme
- The Golden Filter - Voluspa
- Caribou - Swim
- Two Door Cinema Club - Tourist History
- Gorillaz - Plastic Beach
- The Drums - The Drums
- Cee Lo Green - The Lady Killer
- Scissor Sisters - Night Work
- Broken Bells - Broken Bells
- Brian Eno - Small Craff On A Milk Sea
- Ariel Pink's Haunted Graffiti - Before Today
- Owen Pallett - Heartland
- Crystal Castles - Crystal Castles II
- Tame Impala - Innerspeaker

Son olarak benim için yılın en güzel süprizlerinden biri Twin Shadow oldu diyebilirim.


Twin Shadow - Slow

The National - Conversation 16


Bookmark and Share

29.12.2010

The Fresh & Onlys- Waterfall


San Francisco'nun ışıl ışıl parlayan garace-rock sahnesinden sahici pop melodileri. The Fresh & Onlys grubunun yeni albümleri Play It Strange 2010 yılının güzel işlerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Son söz her zaman bastığın kaldırım taşlarının altında bir kumsal olduğu ihtimalini unutma.


The Fresh & Onlys- Waterfall

27.12.2010

Bright Eyes – Shell Games


Folk müzik makinası Conor Oberst Mosters Of Folk projesinin ardından ilk göz ağrısı Bright Eyes ile tekrar karşımızda. Şubat gibi yayınlanacak The People's Key isimli albümden çıkan ilk single Shell Games ismini taşıyor.


Bright Eyes – Shell Games


Bookmark and Share

24.12.2010

The Vaccines - Wreckin’ bar (ra ra ra)


Yeni yetme bu İngiliz gençleri eskilerden Ramones ve çağdaşları Arctic Monkeys'in izinden gitmeye çalışıyorlar.


The Vaccines - Wreckin' Bar (Ra Ra Ra)


Bookmark and Share

23.12.2010

La Femme - Sur La Planche



"On a surf board / on the beach, on the wave, I’m searching for sensations / on a surfboard, in the tubes, I’m searching for sensations / you better not try and stop me from riding that wave, I’m invincible / if you dare push me in the tube, I will be waiting for you on the beach, on the wave” ­


La Femme - Sur La Planche


Bookmark and Share

20.12.2010

Beach House – I Do Not Care For The Winter Sun


Beach House yılbaşını soğuk ve yalnız geçirecekleri unutmamış. Geçen bir yılın mutsuz kalıntıları arasında umutsuzca yeni yıldan bir umut beklemek. Bütün mesele bu sanırım.


Beach House – I Do Not Care For The Winter Sun

8.12.2010

Sunday Bloody Sunday


Experimental, noise ve post punk sularında gezinen Amerika'lı Health Eric Wareheim yönetiminde tıpkı müzikleri gibi arıza bir klip'e imza atmışlar.






Bookmark and Share

5.12.2010

The Miracles Club - Church Song


Son dönemin dikkat çeken plak şirketlerinden biri olan Mexican Summer bünyesinde müzik yapan grubun tanımı şu şekilde yapılmış.
Hallelujah! Miracles Club is the brainchild of Rafael Fauria & Honey Owens (Valet, Nudge, Jackie-O Motherfucker). In yet another left turn from the inherent psychedelia of those projects, this new EP presents four excessively blissful, thumpety piano-led acid house time machine numbers, reminiscent of the late ‘80s/early ‘90s, the Hacienda, late-period Factory Records, big pants, Soul II Soul, shopping at the Gap, Coogi sweaters, Stu-Stu-Studio Line hair gel and mousse, Lisa Stanisfield’s spitcurl … you get it, right? Owens is assisted here by Mark Burden (Silentist) and Jonathan Sielaff (Golden Retriever), and there’s a dancer in the mix for live performances too. So cool, confident and energetic, you can relive the glory days of clubbing and that awesome, fruity smell that cassette tapes you bought (or racked!) at the mall record store had when you first took off the cellophane.
Özellikle über ötesi bir klibe sahip olan Church Song 80'li yılların önemli müzik akımlarından ve anahtar kelimesi Jack olan Chicago House tarzını çok andırıyor. Ayrıca o dönemin marşlarından biri olan Jack Your Body isimli parçanın The Miracles Club tarafından coverlanmış olduğunu hatırlatalım.


The Miracles Club - Church Song




Bookmark and Share

2.12.2010

NEW : Hercules & Love Affair - My House


Hercules & Love Affair ilk albümlerine özel bir ruh katan Antony Hegarty olmadan Blue Songs isimli yeni albümlerini yılın başı gibi yayınlayacaklar.


Hercules and Love Affair - My House



Bookmark and Share

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...