1.11.2014

Güle Güle Ciguli


Ciguli canlı izleme fırsatını bulduğum isimlerden biriydi. Sanatçı, sempatikliği, enerjisi, mütevazi tavırları ve önemlisi nerden geldiğini unutmayan biri olarak tüm sosyal sınıfların ortak paydasında yer almayı başarmış ender bir müzisyendi.

Ciguli fakir bir ailenin çocuğu olarak 1957 yılında Bulgaristan'da doğdu. Asıl adı Ahmet'ti. Ancak o yıllarda Bulgarista'da uygulanan Türklere yönelik baskılar nedeniyle Ahmet ismi kayıtlara geçmemiş, fakat ailesi kullanmaya devam etmiştir. Kimlik ismi Angel Jordanov Kapsov’du. Akordeonu çok hızlı çaldığından, Bulgaristan'da o yıllarda çok popüler olan Sovyet otomobili VAZ 2101'in daha çok bilinen ismiyle Zhiguli’nin adıyla anılmaya başladı.

11 Yaşından beri hayatını akordeon çalarak kazanan Ciguli 1990 yılında Türkiye’ye geldi. 1991 yılında Çakıl Gazinosu'nda Hülya Avşar'a akordeon çalarak gazino hayatıyla tanıştı. 1998 yazında İzmir Fuarı'nda sahnede İbrahim Tatlıses ve Sibel Can'ın arkasında çaldı. İki sanatçının da sahne programı sırasında sergilediği renkli şovlarla adını müzik camiasında duyurdu. 1999 yılının Ocak ayında ise çıkardığı 'Binnaz' adlı şarkısıyla uzun süre gündemde kaldı. Ama her sohbetinde şöhreti asla sevmediğini, eski günlerini özlediğini dile getirdi. Son döneminde ağır sağlık sorunlarıyla boğuşan Ciguli dün gece Sofya’da girdiği akciğer ameliyatından çıkamadı ve 57 yaşında hayata veda etti.

Seni özleyeceğiz güzel insan...

Ciguli - Sabır

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...