11.01.2016

David Bowie Hiç Ölür mü?


Karanlık bir pazartesi sabahı bir haber yayıldı. David Bowie öldü dediler... İnsan inanmakta güçlük çekiyor, koskoca David Bowie hiç ölür mü?

David Bowie hiç şüphesiz müzik tarihinin en nev-i şahsına münhasır kişiliğiydi. O başka bir gezegenden dünyaya düşen, kaçak yolcuydu. Öteki dünyanın yaratıcılığının sesi, hayatla ölüm arasında ufak bir mesafede erken doğum yapan tüm müzik türlerinin arkasında olan isim. Her dönem isyan edenlerin, memnuniyetsiz gençlerin ve hayatla bir şekilde meselesi olanların Arka Sokak Peygamber'i David Bowie... Çok değil, 8 Ocak'ta 69. doğum gününü kutladığımız ve yeni albümü Blackstar’ı bağrımıza bastığımız David Bowie hayata gözlerini yumdu.

Tanıdığım en büyük David Bowie hayranlarından biri olan sevgili Hande Demirel yıllar önce şöyle demişti; David Bowie olmasaydı müzik, moda, sanat… Berbat dünyamızı güzelleştiren ne varsa bugünkü gibi olmazdı. Hunky Dory’deki Andy Warhol’u duymasaydık hiç, Warhol’u daha çok sevebilir miydik? Ya da Godzilla, Godzilla olur muydu Heroes olmasaydı? Starman öncü olmasaydı, Morrissey sahnede o kadar rahat, Björk bu kadar tiyatral olabilir miydi? Mesela Kurt Cobain “The Man Who Sold The World”ü söylemeseydi? Nine Inch Nails’den “I’m Afraid Of Americans”ı, Duran Duran’dan “Fame”i ya da Alice In Chains’den “Suffragette City”yi dinlemeseydik? Brett Anderson ya da PJ Harvey, Bowie’yi ya hiç sevmeseydi? Herşey aynı olur muydu? 

Sanırım dünya biraz daha ıssız ve çokca anlamsız artık...


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...