27.06.2016

5 PAZARTESİ ŞARKISI


23. İstanbul Caz Festivali, bugün Damon Albarn & Suriyeli Müzisyenler Orkestrası konseri ile açılıyor. Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan festivalde, yerli ve yabancı birçok müzisyen İstanbul'un değişik mekanlarında konserler verecek. Bugün 5 şarkılık listemizin konusu caz festivalinde izleyeceğimiz isimlerden seçmiş olduğum şarkılar.

Mutlu ve müzikli Pazartesiler.

Damon Albarn & Suriyeli Müzisyenler Orkestrası / 27 Haziran / Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi
 
Son dönemlerin en yetenekli ve üretken müzisyeni  Damon Albarn'ın heyecan verici projelerinden bir tanesi daha. Albarn'ın bir diğer projesi Gorillaz ile birlikte turneye katılmış ve çeşitli konserlerde Gorillaz’a eşlik etmiş Suriyeli Müzisyenler Orkestrası bu akşam İstanbul'da. 50 kişilik bir ekipten oluşan Suriyeli Müzisyenler Orkestrası’na Moritanya, Cezayir, Lübnan, Mali, Senegal, Tunus, Amerika ve Türkiye’den de birçok müzisyen eşlik edecek İşte o isimlerden bazıları; Rachid Taha, Julia Holter, Baaba Maal, Bassekou Kouyate,  Eslam Jawaad, Malikah ve süpriz isimler. Festivalin en keyifli olduğu kadar, savaş içinde kıvranan bir coğrafyadan gelen müzisyenlerin dünyaya haykırışı açısından da en anlamlı konserlerden biri olacağı kesin. 

O zaman Gorillaz ve o muhteşem şarkıları 'On Melancholy Hill' huzurlarınızda...




Nile Rodgers & Chic / 28 Haziran / KüçükÇiftlik Park

Nile Rodgers yaşayan bir efsane. Chic grubu ile başladığı müzikal kariyeri son dönemde prodüktör olarak yaptığı çalışmalar ile zirveye çıktı. Özellikle Daft Punk'ın 2013 tarihli albümü 'Random Access Memories' sonrası funk ve disko çalışmaların aranan ismi oldu. Keyifli bir disko akşamı için bu konser kaçmaz.



Kamasi Washington / 14 Temmuz / Beykoz Kundura Fabrikası

Özellikle Kendrick Lamar ile yaptığı çalışmalar ile ismini duyuran son dönemlerin dikkat çeken tenor saksofoncusu festivalin gizli hazinelerinden. 





Özdemir Erdoğan ile Bir Caz Akşam / 12 Temmuz / Uniq İstanbul

Bu toprakların yetiştirdiği usta müzisyen Özdemir Erdoğan'ı çimlere uzanıp, yıldızlı bir İstanbul akşamında dinlemek ayrı bir keyif.




Joss Stone / 23 Temmuz / KüçükÇiftlik Park

2000'li yıllarda yıldızı parlayan Soul ve R&B müziğin güçlü sesi Joss Stone tekrar İstanbul semalarında.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...