26.12.2016

5 PAZARTESİ ŞARKISI


Gün geçmiyor ki kötü bir güne uyanmayalım. Dün Rusya Savunma Bakanlığı'na ait, 92 kişiyi taşıyan bir uçak, havalandıktan sonra kısa bir süre sonra Karadeniz'e düştü ve maalesef kurtulan olmadı. Uçakta dünyaca ünlü Kızıl Ordu Korosu'nun 64 üyesi de bulunuyordu.

1928 yılında Kızılordu Merkez Evi’nde kurulan, “Red Army Chorus” (Rus Kızılordu Korosu), amatör sanatı geliştirmek, askerlere moral vermek ve ilgilerini kaliteli müziğe çekmek amacı ile 1933 yılına kadar 300’e yakın etkinlik düzenledi. II. Dünya Savaşı sıralarında, askerlere ve halka moral vermek için 1500’ün üzerinde konser verdi. 1946 yılında, Berlin’de düzenlenen konserde A.V. Aleksandrov’un aniden vefat etmesi üzerine konserler bir süre durduruldu. Daha sonra tekrar faaliyete geçen koronun adı SSCB Hükümeti’nin kararıyla “Aleksandrov  Red Army Chorus” olarak değiştirildi. SSCB’nin dağılmasından sonra ise Koro, Rusya ve diğer ülkelerde konser vermeye devam etti. Dünyanın en büyük korosu olan Kızıl Ordu Korosu'nun repartuvarında 2000'den fazla şarkı yer alıyordu. 1991 yılında koro Berlin Duvarı'nın yıkılması üzerine Roger Waters'ın The Wall konserinde savaş karşıtı şarkılarından biri olan 'Bring the Boys Back Home'a eşlik etmişti. Ülkemizde geçtiğimiz yıl İstanbul ve Ankara'da konserler veren koronun türkçe şarkılara yapmış olduğu yorumlar oldukça keyifliydi.

Bugün 5 şarkılık listemizde akıllardan çıkmayan Kızıl Ordu Korosu'nun şarkıları yer alıyor. Müziğin hiç susmaması umuduyla;

Mutlu Pazartesiler...

Get Lucky



We Will Rock You



Cheri Cheri Lady



Happy



Show Must Go On



BONUS: Yaylalar

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...