17.11.2011

Video : Cults - Go Outside


Bakmayın insanların "Beni çok sevecek birini arıyorum" demesine. Büyük bir sevgiye maruz kalınca hepsi kaçacak delik arıyor.

"Bob Marley"

Go Outside videosunda hikayesi anlatılan People's Temple (Halkın Tapınağı) kilisesi James Warren"Jim" Jones tarafından kuruldu. Halkın Tapınağı, zenci ve beyazlara eşit muamelesiyle diğerlerinden ayrılıyordu. Bu yüzden birçok siyah Amerikan vatandaşı tarikata üye oldu.

Müritler Jones'a Baba diyorlardı. Jones onlar için İlahi bir varlıktı. Onun mucizevi iyileştirici özellikleri olduğunu düşünüyorlardı. Kilise üyeleri kendi hareketlerinin toplumun problemlerine çözüm getireceğine inandılar. Bunun yüzünden ana akım Hristiyanlıktan uzaklaştılar. Eşcinsel olduğu için medyanın eleştirilerine maruz kalan Jones, sekse düşkünlüğü kadar daha sonra oğlunun açıkladığı üzere yoğun bir şekilde amfetamin, marijuana ve LSD kullanıyordu.

1977 yılında İnsan Tapınağı tarikatı, Guyana'da ormanın içine bir araziye taşındı. Jones'un hayali burada tarikat üyeleriyle komünal bir yaşam sürüp medyanın ve halkın bıktıran ilgisinden uzaklaşmaktı. Fakat kasaba yaşamına geçince işler değişmeye başladı. Jones, ağırlaşan uyuşturucu bağımlılığı etkisi altında müridlerine sık sık toplu intihar provaları yaptırmaya başladı. Tarikat mensuplarının yakınları dernekler oluşturup Jonestown'da insan hakları ihlalleri yapıldığını iddaa edip bölgeye ziyaret etmek için bir basın ekibi ve senatör göndermeyi başardılar. Ekip Jonestown'dayken her şey normal gözüküyordu, fakat ziyaretçi ekibi artık oradan ayrılmak istediklerini söylediler ve yanlarına da ayrılmak isteyen tarikat mensuplarını aldılar. Uçağa binerlerken kamyon üstünde İnsan Tapınağı tarikatı mensubu silahlı adamlar tarafından saldırıya uğradılar ve 5 kişi hayatını kaybetti. Bu olayın patlak verdiği günün akşamı ise aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 911 müridiyle birlikte Jim Jones kasabasında aynı anda intihar etti. Müridler siyanürlü kokteyler ve enjektörler vasıtasıyla intihar ederken, koltuğunda ölü bulunan Jones'un kendini silahla vurduğu görüldü.

Ertesi gün bu olaydan haberi olmayan basın helikopterle bölgeye geldiğinde her yere dağılmış 900'ün üzerinde cesetle karşılaşınca şoke oldu. Tüm dünyayı ayağa kaldıran bu eşine rastlanmamış olay Jonestown Katliamı olarak tarihe geçti.

Ayrıca konuyla ilgili olarak dikkat çekici şu yazıya göz atmakta fayda var.


Cults - Go Outside

Cults - Abducted

Cults - Bad Things (Remix) (ft. Freddie Gibbs)

1 yorum:

keyifadami dedi ki...

bir de şöyle bir durum mevcut:
http://estelll.blogcu.com/jonestown-katliami-halkin-tapinagi-tarikati/6923681

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...