28.06.2010

THE DRUMS


Son yıllarda zevkle dinlediğimiz birçok ismin arkasında yer alan Moshi Moshi Records'un bu yıl içinde çıkarmış olduğu nefes kesici gruplardan biriside The Drums. 2009 yılında çıkardıkları Summertime EP'leri ve muhteşem Let's Go Surfing parçaları ile indie müziğe tabiri yerindeyse ince bir balans ayarı verdiler. Kendi isimlerini taşıyan bu debut albümü tanımlamak için şöyle bir zaman oyunu yapalım. Yıl 80'li yılların ortaları mekan Manchester sahnesi, Factory Records patronu Tony Wilson bir yetenek avcısı olarak müthiş öngörüleriyle The Drums'dan haberdar oluyor ve bu müthiş albüm için anlaşma imzalanıyor.

Evet 80'li yıllardan fırlamış hissi veren indie ve post-punk tınıları The Smiths, New Order, Beach Boys, The Wake, The Housemartins gibi gruplardan çağrışımlar, Johnny Marr tarzı gitar rifleri eşliğinde sytnh-pop ve post-punk'ın gayrimeşrü ilişkisi bu albüm için anahtar sıfatlar olurdu sanırım. Albümde ilk anda göze çarpan parçalar ise kışkırtıcı davul vuruşlarına parelel giden bas ritimleri, kusursuz vokal ve basit şarkı sözleri ile Best Friend. Etkileyici synth kullanımı ile bir New Order şarkısı gibi tınlayan Forever and Ever Amen. Bir Smiths şarkısından farkı olmayan It Will All End in Tears. Solist Jonny Pierce'ın yumuşak vokallari ile 1960'lı yıllardan kalma pop müziğinin 80'li yılların indie müziğiyle buluşmasını simgeleyen Book Of Stories ve elbette onları sevmemizde ilk kıvılcımı yakan Let's Go Surfing.

Finali iddalı bir benzetme yaparak bitirelim The Smiths'in efsane kaydı The Queen Is Dead albümü 2010 yılında bu New York'lu bu dört gencin ellerinde tekrar ruh bulmuş sanki.
Bu albüm sizin için faniler.

The Drums - Best Friend






Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...