1.12.2013

Prefab Sprout


Yukarıda nefis albüm kapağı Prefab Sprout grubunun 80'li yılların en güzel pop çalışmalarından biri olan Steve McQueen aka Two Wheels Good albümüne ait. 1982 yılında kurulan ekip şu üyelerden oluşmuştur. Paddy McAloon (gitar, vokal), Martin McAloon (bas), Wendy Smith (vokal, gitar) ve Neil Conti. Özellikle besteci Paddy McAloon'un sözlerindeki hikayeler, grubun parlak bir besteciliğine işaret ediyordu. Hatta onlar için pop müziğin Bob Dylan'ı yakıştırması bile yapılmıştı.

Özellikle 1985 yılında yayınlanan Steve McQueen albümü eleştirmenlerin gönlünü fazlasıyla hoş etmişti. Albüm adı isim hakları ve yasal nedenler dolasıyla ABD'de mecburen Two Wheels Good olarak değiştirilmek zorunda kalmıştır. 1988 yılında yayınlanan From Langley Park To Memphis ise dünya çapında büyük bir başarı getirmiştir. Daha sonraki yıllarda Paddy McAloon yenilikçi ürünler vermenin peşine düşmüştür. Örneğin bazı şarkılarında yaylılara başvurmak gibi. Grubun sönük geçen yılları 1990 yılında yayınlanan Jordan: The Comeback albümü ile tekrar zirve yapmıştır. 19 parçalık bu albüm çarpıcı melodileri ve usta işi hikaye anlatıcılığı ile eleştirmenlerin gönlünü bir kez daha çalıp, birçoğu tarafından yılın albümü ilan edilmiştir. Kısaca özet geçmek gerekirse; "Pop müzik ancak bu kadar güzel yapılabilir" Prefab Sprout müziği için söylenebilecek en basit şeydir aslında.


Ve Steve McQueen, tüm zamanların en cool ve karizmatik oyuncularından birisiydi. Soygun ve firar filmlerinin gediklisi McQueen normal hayatında da hız tutkusuyla biliniyordu. 50 yaşında kanserden ölen King Of Cool lakaplı oyuncu ünlü olmadan önce bir çok işte çalışmıştır. Hatta kanserden ölmesi için yıldız olmadan önce donanmada çalışırken temizlik yaptığı kazan dairelerindeki asbestin maddesinin neden olduğu söylenir. Ölümünden sonra kazandığı tüm parasını bir zamanlar kaldığı yetimhaneye bağışlamıştır. Ölümünden sonra külleri isteği üzerine Pasifik Okyanusu'na serpilmiştir.


Prefab Sprout - When Love Breaks Down

Prefab Sprout - If You Don't Love Me

Prefab Sprout - Moon Dog

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...