29.10.2014

Rüya Çağla


Ah 80'li yıllar. İspanyol paça pantolonlar, dev yakalı, bağrı açık gömlekler, apartman topuklar, kabarık tuhaf saçlar, Telsizle arkadaş aramak, Ana Britannica, Break Dance, Ahu Tuğba, Banu Alkan, Serpil Çakmaklı, Metin-Ali-Feyyaz, Miami Vice, Converse All Star, Lambada, 302 Otobüsler, Eagles, Queen, Flashdance, Gırgır, bir kalem, bir defter, bir silgi eşliğinde silinip giden yıllar. O yılların ülkemiz coğrafyasında en ilginç popüler kültür ikonlarından bir tanesi de Rüya Çağla. İnternet dünyasında Rüya Çağla kimdir? diye bir arama yapacak olursanız, karşınıza şu satırlar çıkıyor;

Profesyonel müzik hayatına 1982 yılında çıkardığı "Rüya Gibi" adlı albümle başlayan Rüya Çağla, 1983 yapımı ikinci albümü "Naciye" deki pop-arabesk tarzıyla hayli ses getirdi. Üçüncü albümüyle adını daha da duyuran sanatçı, 1985 yılında "Aşk Üçgeni" adlı albümünü çıkardı ve bu albümle iyice yükselen satış grafiği kendisine kemik bir hayran kitlesi kazandırdı. Aynı yıl Nurtaç Düzgit, Asya Düzgit ve Devran Doğuş ile "Grup Turbo"yu kurdular.Grubun ilk albümü "Mavi Mavi" satış rekorları kırdı. Takip eden yıllar içinde albüm çıkarmaya devam eden Rüya Çağla 1990 yapımı "Lambada" albümünde "Lambada" şarkısının Türkçe versiyonunu gerçekleştirdi ve devamında "Arkadaşca", İşlem Tamam" , "Hişt Hey N'oluyor Orda" albümleriyle kariyerini sürdürdü. Son kişisel albümü olan "Hodri Meydan" dan sonra bir sağlık problemi nedeniyle müziğe ara verdi. Kendine özgü müzik tarzıyla internet ortamında en çok dinlenen sanatçılardan biri olan Rüya Çağla, şarkı yazmaya devam ediyor fotoğraf çekiyor.


Plakçısının tabiriyle 'Genç Süper Star' (aslında burada Ajda Pekkan'a bir gönderme yaplıyordu) Rüya Çağla; 80'lerin başında arabesk furyasının yükselişte olduğu bir dönemde, henüz çocuk denecek bir yaşta, poplaştırılmış tüküler söylemeye başlıyordu. Her yıl düzenli olarak albüm yayınlayan Rüya Çağla özellikle ikinci albümü 'Naciye' ile dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca Seyyal Taner tarafından meşhur olmuş Naciye parçası albümün açılış şarkısıydı. Dördüncü albümünü 1985 yılında kaset formatında yayınlayan Rüya Çağla, 1987 ve 88 yıllarında ikişer olmak üzere, 1994 yılına kadar her yıl bir albüm yayınladı. Sanatçı bu uzun soluklu müzik kariyerinde hiç sahneye çıkmadığı gibi, film yapmaya da sıcak bakmamıştır.

Rüya Çağla - Odana Serdim Hali

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...