31.07.2013

Bomba bir albüm


Şimdilik bu senenin en kaliteli albümü kuşku yok ki Daft Punk’dan geldi. Random Access Memories, yılın en heyecanla beklenen albümü olarak beklentileri boşa çıkarmadı. 

Yine aynı damardan beslenen, kabaca house, elektro house gibi tür biçimleri arasında sınıflandırılabilecek Disclosure’ın “Settle” albümü insana ters köşeden vole vuruyor. Tıpkı Çapulcu düşünür Camus’un dediği gibi: “Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim. Çünkü top hiç beklediğim köşeden gelmedi.” Evet Lawrance kardeşler doksandan, tam çatal tabir edilen yere golü çakıyorlar.


Öncelikle bu kardeşlerin, yaptıkları müzik çok basit kalıplar içine girecek kadar sığ bir tarz değil. Oluşturulan kimya içinde; tuhaf, alaycı, tekinsiz, şaşırtıcı gibi kavramları sonuna kadar barındırıyor. Asıl bir diğer şok böyle sağlam bir ilk albümü yapan bu İngiliz kardeşlerin yaşlarının henüz 18 ve 21 olması. Hani bizim Gezi Parkı olaylarında apolitik, pokemon nesli diyerek küçümsediğimiz Y Kuşağı’na ait olmaları. Settle içine girdikçe daha da çıkılmaz bir hal alan bir labirente benziyor. Elbette iyi anlamda. Farklı dönemlerden kotarılmış seslerin, bir odaya kapatılıp, gizli bir deneye konu olmuş hali. Ama kesinlikle özgün ve ağızlarda hoş bir tat bırakıyor. 

Bu pokemon neslinin yaratıcı çocukları bu ilk albüm ile ileride çok ses getireceklerinin mesihliğini yapıyorlar. Daft Punk albümünden sonra, bu kulvarda senenin en kalbur üstü çalışmalarından biri Settle.

Disclosure - F For You

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...