15.08.2013

Furniture - One Step Behind You



Sıradanlaşan hayata paralel olarak rock müziğin kurtarıcısı ilan edilen skinny pantolonlu, sivilceli big next thing adayı sıkıcı ergenler yaptıkları 3. sınıf rock müziği ile ortalığı kirletmeye devam ederken, çeşitli mekanlarda cebine koyduğu 4-5 CD ile 80'ler gecesi yaptığını iddaa eden DJ arkadaşlar müzik dehası kesilmeye başlıyorlar.

Neyse fazla ortalığı germeden Furniture mevzusuna geçelim. Furniture grubu 80'li yılların başında Jim Irvin önderliğinde Kraliçe'nin verimli topraklarında kuruldu. Jim Irvin, Tim Whelan ve Hamilton Lee üçlüsünden oluşan gruba daha sonra Sally Still ve Maya Gilder katıldı. Herkesin Punk, New Wave ve New Romantics takıldığı bir dönemde Furniture edebi metin tadında şarkı sözleri yazıp, derin ve hisli bir müzik yapmayı deniyordu. 1981 yılında kendi plak şirketlerinden "Shaking Story" ve "Take A walk Down Town" isimli iki single, 1983 yılında "When The Boom Was On" isimli mini bir albüm, 1984 yılında yayınlanan "Love Your Shoes" single'ı Furniture grubunun yavaş yavaş tanınmasına ve konserler vermesine neden oldu. Onlara asıl ünü getiren ise 1986 yılında yayınladıkları listelerde üst sıralara kadar çıkan "Brilliant Mind" parçasıydı.

Ama çoğu insan için Furniture demek 90'ların başında yayınlanan "Sex Food & Paranoia "albümü demektir. Özellikle bu albümde yer alan "One Step Behind You" izbe köşelerde kendi karanlığına çekilmiş yalnız arkadaşların marşı olmuştu. Ve sen değerli okuyucu şayet tepinmeden, sakıncalı düşünceler eşliğinde, ben nerede yanlış yaptım sözünü fazla ağzına almadan kaliteli müzik dinlemek istiyorsan Furniture tam sana göre bir hazine.Kıymetini bilin...


Furniture - One Step Behind You


Furniture - Why are we in love

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...