3.08.2013

Eksen On Fair 2013


13 senedir katiteli müziğin en iyi adreslerinden biri olan Radyo Eksen, bu sene alternatif kasaba konseptindeki "Eksen On Fair" etkinliğinin ikincisini düzenliyor. 15 Eylül'de Parkorman'da düzenlenecek etkinliğin programında şimdilik açıklanan isimler şu şekilde:

 Paul Weller
 
The Jam grubu (1976 - 1982) ile kariyerine başlayan Paul Weller, Mick Talbot ile kurduğu ikinci grup The Style Council (1983-1989) ile new-wave akımına dahil olmuştur. 1991 yılında solo kariyerine başlayan Weller; saygın bir şarkıcı, söz yazarı ve gitarist olarak müzik tarihinin kilometre taşlarından biri olarak kabul edilir. 90’larda, Brit-Pop akımının yükselişe geçtiği dönemde, Oasis ve Blur tarafından ilham kaynağı kabul edilen sanatçı aynı zamanda “Mod Akımının Babası” olarak da bilinir. İngiltere Müzik Endüstrisi’nin en prestijli ödülü Brits’e defalarca aday gösterilen, birçoğunu kazanan, 2010’da NME Dergisi tarafından “Godlike Genius” (İlahi Deha) ilan edilen Weller yine aynı sene Ivor Novello Ödülü’nün de sahibi olmuştur. Bu sene, Guardian tarafından, “Son 50 yılın en şık giyinen 50 beyefendisi” arasında gösterilen Paul Weller’ın grubunda; Steve Cradock, Andy Lewis, Andy Crofts, Steve Pilgrim ve Ben Gordelier çalmaktadır.

The Hives

2000’li yılların başında bir garaj rock grubu olarak ünlenen İsveçli ekip, müzik eleştirmenleri tarafından en iyi canlı rock gruplarından biri olarak gösterilmiş, müzik festivallerinin aranan ismi olmuştur. The Hives’ın başarısı "Hate to Say I Told You So" şarkısının da yer aldığı Veni Vidi Vicious albümü ile gelmiş, popüler medyanın her fırsatta kullandığı “Walk Idiot Walk” şarkısı ile artmıştır. En son Lex Hives (2012) albümünü yayınlayan The Hives, halen dünya çapındaki festivallerde boy gösterip, izleyicisini eğlendirmeye devam etmektedir.

The Undertones

1975’te Kuzey İrlanda’da kurulan, punk rock tarihinin en mühim gruplarından The Undertones, zamanın ağır esen politik havasına rağmen, şarkı sözlerinde yeniyetmelik, ergen neslin endişeleri ve kalp meselelerinden bahsetmeyi tercih etmiştir. Teenage Kicks, Here Comes the Summer, You’ve Got My Number (Why Don’t You Use It?) gibi basitçe zihin açan şarkıları ile bir çok gruba ilham kaynağı olan The Undertones, BBC’nin efsane DJ’i John Peel tarafından da alanen kayrılmıştır. 2000 yılında Q Dergisi’nin İngiliz halkına yaptırdığı ankette “En İyi 100 İngiliz Albüm” listesinde “The Undertones” uzunçalarıyla kendine yer bulan The Undertones’u canlı izlemek, müzik tarihinin hayli önemli bir dönemine şahitlik etmek gibi olacaktır. 

Systema Solar


2006 yılında Kolombiya'nın Karayip Sahilleri kıyısında doğan müzikal - görsel kolektif Systema Systema ilk kez ülkemize geliyor. Kolombiya folk müziğini Karayip tınılarıyla zenginleştiren Systema Solar, özellikle Savages filminin soundtrack albümünde yer alan "Queien Es El Patron" şarkısıyla dünya çapında ün kazanmıştı.

The Jam - That's Entertainment

The Undertones-Teenage Kicks

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...