5.03.2012

Wintersleepers


Bu sene kış hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor insana. Kış uykumuzdan bir türlü uyanamıyoruz bu gizemli kışta.

Ünlü Run Lola Run filminin yönetmeni Tom Tykwer'ın 97 yapımı Wintersleepers isimli bir filmi vardır. Kış. Küçük bir dağ kasabasında, beş insanın hayatı kaderin oyunuyla baş edilmez bir şekilde birbirine bağlanır. İflas etmiş bir çiftçi, olan Theo, karla kaplı bir yolda atını veterinere götürmektedir. Kızı karavanda mahsur kalmıştır. Rene henüz bir araba çalmıştır ve aynı yolda hızla ilerlemektedir. Kaza kaçınılmazdır...Çalıntı araba Theo'nun kızına bakan hemşire Rebecca ile yaşayan Laura'nın erkek arkadaşı Marco'ya aittir. Akşamları, Rene ile tanıştığı barda bir piyeste oynamaktadır. Her şey birbirine girer. İki çiftin ve yaşlı adamın hayatları çakışan yollarda gerçeğin peşindedir. Marco ile Laura aşklarını anlamdırma ve profesyonel hayallerini gerçekleştirme çabasındadırlar. Daha yeni tanışmış olan Rebecca ve Rene birbirlerini çözmeye çalışmaktadır. Rene bir kara filmden fırlamış ilginç bir karakterdir. Belleğindeki boşluklardan dolayı acı çekmektedir. Çiftler hayal kurar, birbirlerini aldatır, kavga eder ve sarıldıkları kış ortamını yıkarlar.

Kış Uykusundakiler otuz yaş civarındaki, arada kalmış bir nesil, bir grup insanın hayatları boyunca karşılaştıkları zorluklar, geleceklerini aramaları ve ölçülü ve köklü bir aşk hayatından zevk alma girişimleri üzerine bir filmdir. Gizemli bir bölgede yerleşmemiş duygular ve birbirine yabancı olan iki dünyanın beklenmedik karşılaşması üzerinedir. Kış Uykusundakiler'de kara film melodramla, aşk öyküsü aksiyon filmiyle tanışır. Sonuç türleri bozan bir filmdir: Belki de bir hayat filmidir.

Yavaş yavaş kış uykusundan uyanma zamanı yaklaşırken hayallerimizin peşinden gidelim, ama bir bilgenin dediği gibi "Hayatta en tehlikeli şey gerçekleşmiş hayallerdir" sözünü unutmadan.

Oynak ritimler eşliğinde Mutlu Pazartesiler...


Mon Cote Punk - Youssef

Bananarama - Venus

Oh No Ono - Practical Money Skills For Life

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...