3.02.2015

Renkli İnsanlar


Sanırım hepimiz bencil, kibirli, soğuk savaş döneminden kalmış siyasetci ve taş kafa rektörlerden bıktık. Bütün dünyada 35-40 yaş aralığındaki genç siyasetçiler bir umut rüzgarı estirirken, bizler o hiç esmeyen rüzgarı özlüyoruz. 

Rektörler demişken Nottingham Üniversitesi rektörü David Greenway, yaklaşık üç yıl önce müthiş bir kampanyaya imza atmıştı. Bir bisiklet sürücüsü olan rektör diğer üniversite çalışanları ile birlikte bir bisiklet maratonu başlatıyor. Amaç bağış toplamak. Bu maraton ile yüzlerce km yol kat eden rektör 250.000 sterlin bağış toplamayı başarıyor. Tüm gelir maddi imkansızlıklar yüzünden yükseköğrenim göremeyen gençlere yardım için kullanılıyor. 

Bizim coğrafyadan farklı ve renkli bir rektör profilini son zamanlarda Kocaeli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü sergiliyor. Geçtiğimiz ay ülke genelinde yoğun bir kar yağışının yaşandığı günlerde rektör Hülagü twitter üzerinden dünya gündemine taşınmıştı. İşte Rektör Hülagü'nün, öğrencilerle Twitter üzerinden kurduğu o renkli diyaloglardan bazıları. Gülen ve güldüren insanlara ihtiyacımız var...














0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...