10.02.2014

Ustalara Saygı - Captain Beefheart



Frank Zappa, The Clash, Franz Ferdinand, Brazzaville, Karate gibi bir çok müzisyeni derinden etkileyen bir isimdi Caftain Beefheart yada diğer ismiyle Don Van Vliet. Müziği bıraktığı ve kendini esas hobisi olan resme vermeye başladığı 1982 yılına kadar arkasında Captain Beefheart & His Magic Band ismiyle müziğin geleceğini etkileyen bir çok albüme imza atmıştı. Özellikle serbest caz'a, funk, rock ve blues müziğe göndermelerle dolu 1969 tarihli prodüktörlüğünü Zappa'nın üstlendiği "Trout Mask Replica" bir başyapıt olarak müzik tarihinin doruklarında kendine yer edinmiştir.


Finali Brazzavilla solisti David Brown'ın bir anısı ile bitirelim. 80'li yılların başlarında bir gece radyoda Captain Beefheart canlı yayında. Brown hemen telefona sarılıp üstada iki soru soruyor. En sevdiğin ressam kim ve Tanrıya inanırmısın? Verdiği cevap şöyle: Tanrı'nın oldukça iyi bir ressam olduğuna inanırım.

Yapmış olduğu tabloları yüksel fiyatlara alıcı bulan Don Van Vliet, maalesef 2010 yılında 69 yaşında yıllardır boğuştuğu MS hastalığını sonucunda hayata gözlerini yumdu.


Captain Beefheart & His Magic Band - Sure 'Nuff 'N Yes I Do

Captain Beefheart & His Magic Band - Zig Zag Wanderer

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...