9.10.2013

Danger Mouse


Danger Mouse çizgi filmini hatırlar mısınız? Bu çizgi filmin kahramanı gözü açık bir gizli ajan olarak 1981’den 1992’ye kadar televizyonlarda oynadı. Çizgi film, ‘James Bond’ filmlerinin ve ‘Danger Man’ dizisinin paradisi olarak akıllarda kaldı. Özellikle bu kahraman fare gözündeki göz bandı, göğsündeki DM arması ve su gibi konuştuğu 34 farklı dil ile casusluğun tanımını yeniden yaptı.


Peki Gnarls Barkley grubunun 2006 tarihli hit şarkısı ‘Crazy’yi hatırlıyor musunuz? Eminim bunu hatırlamak daha kolaydır. Şarkı 2006 boyunca hem single satış hem de download listelerinde büyük bir başarı yakaladı. MTV Europe tarafından yılın şarkısı seçildi. Haftalarca bir numarada kaldı. Neredeyse şarkıya cover yapmayan grup kalmadı. Gnarls Barkley grubu Atlantalı rap’çi Cee-Lo Green (Thomas DeCarlo Callaway) ve New Yorklu prodüktör Danger Mouse (Brian Joseph Burton) ikilisinden oluşuyordu. 


Danger Mouse prodüktör olarak, Gorillaz, The Black Keys, Beck, Norah Jones, The Rapture, başta olmak üzere birçok müzisyenin albümüne el attı. 2010 yılında hafızalarda güzel bir tat bırakan ‘Broken Bells’ projesi yine Danger Mouse ve The Shins ortaklığına dayanıyordu. Özellikle albümden çıkan ‘The Hight Road’ ne güzel şarkıydı. Yine bu adamın Daniele Luppi ile 2011 yılında bir albüm çıkardığını hatırlatalım. Danger Mouse ve bitmeyen enerjisi bizleri şaşırtıyor. Adam nereye elini atsa kendi imzasını bırakıyor. Fısıltı gazetesinin bir haberine göre yeni Broken Bells albümü yeni yılda bizleri selamlayabilir. Umarım bu haber gerçek olur. Çünkü Broken Bells kendini çok özletti. Şimdi bu 11 kaplan gücündeki adamı saygıyla tekrar selamlayalım.

Gnarls Barkley - Crazy

Broken Bells - The High Road

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...