31.10.2013

Plaklar neden sevilir?


Plak müziğe ulaşmanın en keyifli yöntemlerinden birisidir. Peki neden plak derseniz? Bizzat plak kolleksiyonu yapan biri olarak bu durumu açıklamaya çalışacağım. O halde plak dolu yolculuğumuz başlasın.

- Müziği plaktan dinlemek kesinlikle en keyif verici yöntemdir.. Sesler net ve doyurucudur. Genellikle aldığınız bir albümü baştan sona dinlersiniz. Özellikle yıllardır aradığınız ve sonunda bulduğunuz bir plağın dinlenmesi törensel bir ritüele dönüşür.

- Plak sayesinde odanızı bir müzik dükkanına dönüştürebilirsiniz. Tamamen kendi zevkinize göre sıraladığınız plaklar çok hoş bir görsel oluşturur. Plak çalarınız tamamen sizin tercihinize kalır. Ya eski klasik bir model ya da modern yeni bir cihaz.



- Plak satın alınarak sevdiğiniz bağımsız müzik şirketlerine destek olabilirsiniz.

- Hiçbir zaman bir plağın tek bir fiyatı yoktur. Aynı plağı çok değişik fiyatlara bulabilirsiniz. Bu yüzden plaklar araştırmayı seven insanlar için biçilmez kaftandır. 



- Plak dükkanları içinde kaybolabileceğiniz bir hazinedir. Bir çocuk lunaparkta ne hissederse, bir plak sever aynı duyguyu hisseder. 

- Plaklar ile değişik resimler çektirebilirsiniz? Örnek resimde benim verdiğim poz gibi.



- Renkli plaklar ve değişik plak kapakları insanda bir sanat eseri hissiyatı yaratır.

- Ayrıca plak kapakları çok dekoratif bir malzemedir.


- Plaklar sayesinde birçok insanla tanışmak mümkündür. Aynı zamanda çok derin aşklar plak sevgisi ile başlayabilir.



- Belli bir zaman diliminden sonra DJ olma imkanınız vardır. 

- 45'lik plaklar yer olarak az yer kapsar. Az ve öz yapısıyla nokta atışı gibidir. Özellikle ülkemizde bolca eski döneme ait 45'lik plak bulmak mümkündür. Örnek resimde ben 45'lik avındayım.



- Yeni döneme ait plaklar genelde beraberinde albümün CD formatında indirilebilmesi için bedava bir download kuponu verir. Bir taşla iki kuş. 

- Plağı açtığınız zaman içinden ne çıkacağını bilmediğiniz için, duyduğunuz heyecanın bir tarifi yoktur. Kimi zaman içinden çıkan bir poster havaya uçmanıza neden olur.



- Plaklar belli sayıda basılır. Bu nedenle her satın alınan plağın bir basım numarası vardır. Kısaca o baskı numaralı plak sadece size aittir.

- Çok pahalı olduğu kadar, çok ucuza da plak bulmak mümkündür. 



- Plakların arasında zamanın nasıl geçtiğini asla anlayamazsınız. Hem satın almak için gezinirken, hem de dinlerken.

- Plak araştırmak bir arkeoloğun toprağı kazması gibidir.



- Plaklar gerçekten bir arkadaş gibidir. Ruh haline göre seni dinler ve bir yol gösterir.

- Bir arkadaşınızın evinden plak aşırmak birinci derece savaş nedenidir.

- Bir kere plaklara gönül verirseniz, vazgeçmek çok zordur. Gittiğiniz her şehirde, her ülkede plakların peşinden koşarsanız.

- Ve plaklar son yıllarda o hakettiği değeri tekrar kazanıyor. 

The Smiths - There Is a Light That Never Goes Out

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...