5.09.2013

I Want You


Elvis Costello ustanın ülkemiz topraklarında pek bir sevilen bir şarkısıdır 'I Want You'. İnişli çıkışlı temposuyla mesajı karşı tarafa çok net veren bir şarkıdır. Şarkıdan ilhamla İngilizlerin üretken yönetmeni Michael Winterbottom tarafından çekilen aynı isimli bir filmi de vardır. Bir şehir efsanesine göre 'I Want You' filmi bir dönem ülkemizde 3 Film Birden konseptli sinemalarda gösterilmiştir. Şimdi aynı yönetmenin 2004 tarihli bol müzikli, sanat pornosu '9 Songs' filmi nerelerde oynatılır siz düşünün artık.

Ülkemizde bu şarkının çok sevilmesine rağmen, sıkı Costello hayranları 'I Want You'yu çok önemli bir şarkı saymazlar. Hatta onun basit bir romantik komedi filminin soundtrack şarkısı olacağını savunurlar. Evet büyük usta Costello ülkemize her uğradığında bu şarkıyı repartuarına eklemeden geçmiyor. 2005 tarihli konserinde şarkıya başladığı an birden alkış, kıyamet kopmuş. Laf aramızda 1998 tarihli 'I Want You' güzel bir filmdir. Verdiği mesaj ise çok basittir. Hastalıklı aşıklara aman dikkat. 


Cidden hastalıklı aşklar ve aşıklar büyük bir hastalık. Üstelik yurdum delikanlılarının dilinden düşürmediği 'Ya benim olursun ya da kara toprağın' lafını hatırladıkça bu hastalığın boyutu memleket sınırları içinde büyük bir yara. Zaten bu ülkede yaşanan, taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerini düşünce, kadınlar için yaşamak bir kamyon arkası yazısına dönüşüyor. 'Hayırlısı Be Gülüm'....

 
Elvis Costello - I Want You

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...