17.11.2013

Dünyanın en kirli 10 yeri


2009 yapımı post-apokaliptik temalı The Road izleyenleri etkilen bir filmdir. Film; doğal afetler nedeniyle, muhtemelen bilinçsiz bir şekilde dünyayı sömüren insanoğlunun yoğun gayretleriyle yok olmuş dünyamızda bir baba ile oğlunun güneye yaptıkları yolculuğu anlatır. Hayvanların ve doğanın yok olduğu bir dünyada, insanlar bir elin parmaklarını geçmeyecek seviyedir. Yiyecek olmadığı için insanların bir kısmı yamyamlık yaparak beslenmektedir. Ve bu dünyada tek kural nasıl olursa olsun hayatta kalmak üzerinedir. Belkide filmin en rahatsız eden kısmı bu yamyamlık mevzusudur. Kısaca insanın nasıl bir canavara dönüşebileceği gerçeğinin bir kez daha hatırlatılması.  Gerçekten birgün dünyada temiz suyun ve yiyeceğin tükendiğini düşünün. Sonuç hayal etmeye bile korkacağımız  kadar karanlık bir mevzu. 

Amerikan çevre kuruluşu Blacksmith Institute geçtiğimiz günlerde bir haber hazırladı. Konu dünyanın yaşaması en zor olan en kirli 10 yeri.  Şimdi o şirin, mavi gezegenimizin geleceğine üzülerek o yerlerden bazılarına bir göz atalım.

1- Matanza-Riachuelo Nehri, Arjantin



2- Norilsk şehri, Rusya


3- Citarum Nehri, Endonezya



4- Kabwe şehri, Zambiya


5- Hazaribagh kenti, Bangladeş


Sahi birgün dünyada yaşamın bitme noktasına geldiğini düşünürsek, ey gözünü tüketim hırsı bürümüş insanoğlu nereye göçmeyi düşünüyorsun?

Garbage - The World Is Not Enough

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...