17.11.2013

Gülümse


13 Temmuz 1954'de İzmir'de doğdu. Ziraat fakültesindeki öğrenimini yarıda bırakarak profesyonel şarkıcılığa başladı. 1970'lerin ortalarında 'Kaybolan Yıllar', 'Gölge Etme' gibi şarkılarla yıldızı parladı. Şarkılarının çoğunu kendi besteledi. Bazılarının da sözleri yazdı. İlk kez 1979'da sinema oyunculuğunu denedi. Minik Serçe oyunculuk yeteneğiyle dikkat çektiği, 'Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra' adlı müzikallerdeki 'Sen Ağlama', 'Geri Dön', 'Dağlar Dağlar' gibi şarkılarla ününü perçinledi. Sonraki 'Git' kasetiyle zirvedeki yerini aldı. Sezen Aksu, Aşkın Nur Yengi, Sertab Erener, Levent Yüksel gibi bir zamanlar vokalistliğini yapmış gençleri pop müzik piyasasına kazandırdı. Üç kez evlendi ve bir çocuk annesi... Kısaca Sezen Aksu biyografisi bu şekilde...


Yıl 1991, Sezen Aksu onuncu stüdyo albümü olan "Gülümse"yi çıkartıyor. Tüm Sezen Aksu formüllerinin başarıyla kullanıldığı bu albüm zamanla normal bir albümden 'best of'a evriliyordu. 90'lar denen o tuhaf yılların özeti gibiydi Gülümse. Çoğu zaman 'Hadi Bakalım' diyerek yola çıktık, Sözleri Kemal Burkay'a ait olan 'Gülümse', karanlık ve yalnız gecelerimizin fon müziği oldu. 'Vazgeçtim' diyerek gönül yaralarımızı içimize gömdük. Hayatla 'Ne Kavgamız Bitti Ne Sevdam'ız. Kimi zaman Güllerimiz Soldu, kimi zaman Herşeyi Yak'tık..

Hiçbir zaman popülerliğini yitirmeyen bu albümün başarısında elbette Onno Tunç ve Aysel Gürel ikilisinin payı çok büyüktür. Ayrıca Gülümse tüm zamanların en çok satan (1.5 milyon üzeri) Türkçe albümlerinden biridir.
 
Sezen Aksu - Gülümse

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...