23.07.2012

Bir Sarhoşluk


Durdum. Bir ağaca yaslandım. Ağaç rüzgardan sallanıyor. Ayın on beşi değil ama, yine kocaman bir ay, caddenin kocaman ampülünden kararmış madeni bir ışıkla bakıyor. İçimi deliyor sokak köpeğinin güzel gözleri, mahzunluğu, açlığı...Ah, bir simit olsaydı cebimde! Otursaydım şu ıslak çimenlerin üstüne, köpeğin yanına, "ulan" deseydim, "koca herif, şu dünyada bir sen, bir de ben varız, bir de na, şu kısa adımlarla yürüyen herif, bir de ay, bir na, şu geçen otomobil. N'apalım şimdi? Aya bakıp şiir yazamayız. Otomobili durdurtup binemeyiz. Şu herife yetişemeyiz. Yapacağımız bir şey var. Oturup seninle şu simidi paylaşalım."

"Sait Faik"

Günün Dinleme Önerileri:

- Jarvis Cocker "Jarvis"
- Jim Noir "Don't You Worry"
- Piano Magic "Love & Music"
- Ayyuka "Çaça"
- Pacific! "Hot Lips"

Günün Filmi:



Dark Horse - Yönetmen: "Dagur Kári" (Danimarka 2005)

Daniel ve en yakın arkadaşı, aynı kıza aşık olurlar. Fakat her ikisi de aynı kıza aşık olduklarının farkında değillerdir ve bu durum birbirlerinden gizledikleri gerçeklerin ortaya çıkmasına neden olur. Gerçekler sonuçta asla gizli kalmaz. Su hep başka yerlere doğru akar, insanlarsa hep kendilerine saplanıp kalır.

Ve bana biraz müsade. Buralardan biraz kaçıp uzaklaşma vaktim geldi. Yollar ve şehirler beni çağırıyor. İçimdeki arsız duyguları dizginleyemiyorum artık. Biliyorum ki bu dünyada kaldırımlarında yürünecek bir çok şehir, gün batımları izlenecek çok güzel yerler ve gerçekten sevilmeyi hakedecek bir çok kadın var. Ben yokken blogumu Türk Hava Kurumu'na bağışlamak yerine size emanet ediyorum. Bilenler bilmeyenlere anlatsın.

Hepinize Mutlu Pazartesiler.. Umarım tekrar karşılaşırız...

Screen Vinyl Image – Station 4

Adventure – Rio

Niva – Boy From The Sun

1 yorum:

gillerprensi dedi ki...

sait Faik'ten alıntı ne kadar da insanı yaşama bağlayan, gülümseten, mutlu eden bir yazı. Teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...