20.12.2012

2013 Pirelli Takvimi


Her yıl merakla beklenen Pirelli Takviminin 40. sayısı Rio de Jeneiro'da tarihi "Cidade Maravilhosa" limanındaki "Pier Maua" anrteposunda tanıldı.Bu yılki çekimleriNational Geographic dergisinin 1985 yılı kapağında yer alan “Afgan Kızı” fotoğrafıyla ünlenen Steve Mccurry yaptı.Takvimde yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Steve Mccurry; ”Takvimi ve temsil ettiği kavramları çok iyi biliyorum. Bu projede yer almayı çok arzu ediyordum. 2013 Pirelli Takvim’in çekimlerini yapıyor olmak gurur verici. Bu çalışma benim için de bir nevi meydan okuma niteliğinde. Bu yılki takvimde çıplaklık yerine ruhani güzelliği öne çıkartmayı tercih ettim” dedi.


Bir kitap-takvim şeklinde ciltlenmiş 2013 Pirelli Takvimi'nde 34 renkli resim yer alıyor. Oyuncu ve modellerin 23 portresi, günlük yaşamdan parçaların betimlendiği dokuz resim ile tamamıyla grafiti ve duvar resimlerinden oluşan iki resim var. Her yıl dünyanın en yetenekli fotoğrafçılarıyla en güzel modellerini bir araya getiren Pirelli Takvimi’ne poz verenler arasında bu yıl Sonia Braga, Marisa Monte, Isabeli Fontana, Elisa Sednaoui, Hanaa Ben Abdesslem, Liya Kebede, Karlie Kloss, Kyleigh Kuhn, Petra Nemcova ve Summer Rayne Oakes yer alıyor. Kamera karşısına hamile olarak geçen Adriana Lima ise Pirelli Takvimi’ndeki ilk hamile model olarak dikkatleri üzerine çekiyor.



2013 Pirelli Takviminde yer alan modeller: 
 
Sonia Braga; Hispanic Foundation for the Arts ortak kurucusu Brezilya asıllı manken.

Marisa Monte; Brezilya asıllı şarkıcı ve AIDS/HIV ‘e karşı mücadele eden sağlık kuruluşlarını destekliyor.

Adriana Lima; Brezilya asıllı ve Bill Clinton ile birlikte “Global Initiative program for Haiti” sosyal sorumluluk projesine destek veriyor.

Isabeli Fontana; Çocukları koruma vakfı üyesi ve yetimhanelere finansal olarak destekte bulunuyor. Brezilya asıllı.

Elisa Sednaoui; İtalyan asıllı manken, Güney Mısır’da 200 kırsal bölge yaşayanının hayatını ele alan “Kullutamam” projesinin yöneticiliğini yapıyor.

Hanaa Ben Abdesslem; Tunus asıllı manken ülkesindeki devrim döneminin en büyük savunucusu, bölgedeki hastalıklar ve ihtiyaçlar konusunda destekçi.

LiyaKebede; Etiyopya asıllı manken, çocuk ölümlerini ve anneliğe dair konuları ele alan “LiyaKebede” kuruluşu üyesi.

KarlieKloss; Amerika asıllı “Elisabeth Glaser Pediatric AIDS” kuruluşu üyesi. “Tents Today Homes Tomorrow for Haitian people” organizasyonu destekçisi.

Kyleigh Kuhn; Amerika asıllı manken, “Roots Peace” destekçisi. Ailesi tarafından kurulmuş bir örgüt, mayınların kaldırılması için çalışmalar yürütüyor ve savaşın yakıp yıktığı bölgelerin yeniden yapılandırılmasını hedefliyor.

Petra Nemcova; Çekoslovakya asıllı manken, 2004 Tayland Tsunamisi’ni yaşayan biri ve o doğal felaket sonrasında çocuk mağdurlarına yardım amaçlı “Happy Hearts” vakfını kurdu.

Summer Rayne Oakes; Amerika asıllı manken, moda sektöründe çevre bilincinin artırılması amaçlı çalışmalar yapıyor.


The Coral - Calendars & Clocks
 
The Coral - In The Morning

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...