26.12.2012

Levent Kırca'nın Ayıbı


İşçi Partisi ve Aydınlık gazetesinin desteklediği Sanatçılar Girişimi’nin Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlediği “Reddediyoruz”  isimli toplantıya, İşçi Partisi MYK üyesi ve Aydınlık gazetesi yazarı Levent Kırca’nın ayıbı damgasını vurdu.

Toplantıyı izlemeye gelen CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başka bir programının olmasından dolayı etkinlikten erken ayrılınca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzünden konuşma sırasının değiştirildiğini ileri süren Levent Kırca, "Bu geceye geliyorsan, bekleyeceksin. İşi varmış diye gidiyormuş. Benim de işim var, belki bir karı buldum gidip onu düzeceğim" şeklinde konuşunca organizasyonun düzendiği salonda ortalık buz kesti. 

‘Karı bulmak’ve ‘düzmek’  ifadesini kullanarak kadınlara ve ikili ilişkilere bakışının bir kanıtını sunan Kırca, aslında ne kadar düz varlık olduğunu ispat etmiş. Geriye doğru giden ve çöküşe geçen bir kariyer sadece çeneye vurunca bir insanın toplum içinde ne çirkinleşilebileceğini görkemli! bir şekilde ispat etti.

Bir partinin genel başkanının davet edildiği etkinlikten erken ayrılmasını eleştirmekte bir sorun yok. Ama bunu espirili bir şekilde yapıp salonda gülüşmelere neden olmak varken, o ne yaptı? Kadını aşağılamayı tercih etti. İçindeki gizli kadın düşmanlığını gün yüzüne çıkardı. Demek ki bu ülkede aydın olmak, sanatçı olmak, okumuş olmak erkeğin kadına bakış açısını değiştirmiyor. Çok affersiniz hala çoğu erkek kadını "düzülecek bir varlık" olarak görmeye devem ediyor. Bilmem dünyanın kaçıncı gelişen ekonomisi falan olun ama insan olmadıktan sonra hepsi boş.

Kusura bakma Levent Kırca, senin yaşadığın bu başka türlü ergenlik bunalımların, kariyeri bitmiş bir adamın son çırpınışlarıdır. Artık isminin başına koyduğun sanatçı sıfatının birçok insan tarafından bir anlam ifade etmediğini bil. Her ne kadar hala kendini bir aydın olarak görüyor olsan da artık geçmiş olsun. Seninde o kadın öldüren, kadın döven insanlardan bir farkın kalmamıştır. Artık emekli ol ve kahvede okeye dördüncü ol. Elbette seni aralarına kabul eden birileri olursa.

Robots In Disguise - The Sex Has Made Me Stupid

New Model Army - Stupid Questions

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...